WEBSITE LATEN MAKEN

Het nut van een website

Een goede website doet waar hij voor gemaakt is. In de meeste gevallen is dat voor zelfstandigen en bedrijven de verkoop van producten of diensten. Dit kan dan direct met een webshop of indirect.

Niet alle producten of diensten zijn namelijk geschikt voor directe online verkoop. Een website heeft hierin dan een ondersteunende en informatieve functie, met als doel bijvoorbeeld een inschrijving, afspraak, proefrit of bezichtiging. De website zorgt in dit geval voor de ontmoeting tussen aanbieder en potentiële klant.

Een webshop daar in tegen is er juist op gericht om zonder ontmoeting een product te (ver)kopen. Middels goede informatie, reviews, online betalen, bezorgen en marketing het vertrouwen wekken en gemak geven zodat de bezoeker online besteld en afrekent.

Wat komt er bij webdesign kijken

In het kort van zoekopdracht, uitstraling tot het sturen van de bezoeker naar het uiteindelijke doel van de website en alle functionaliteiten en aanverwante zaken die daarbij horen.

Het is daarom ook van belang om samen goed te kijken naar een aantal belangrijke zaken:

  • Wie de doelgroep is
  • Waar je die personen vind
  • Welke woorden ze zoeken
  • Hoe je ze kunt bereiken
  • Hoe je ze naar de website stuurt

Als de bezoeker dan op de website komt moet de inhoud interessant zijn, de vraag beantwoorden en een vervolgstap of actie moet duidelijk zijn die uiteindelijk stuurt naar het doel van de website.

Samen goed voorbereiden

Het is een verstandig om eerst eens alles goed met elkaar door te nemen. Jij als ondernemer bent meestal goed op de hoogte van de doelgroep, het onderwerp, de vraag ernaar en de concurrentie.

Met deze informatie kunnen we eventuele ontbrekende puzzelstukken in kaart brengen en zo een goed plan maken voor de website, de communicatie en alles wat daarbij komt kijken.

Laten we anders afspreken

Bij ons is een eerste advies- en kennismakingsgesprek geheel gratis en vrijblijvend dus neem contact op voor vragen of maak een afspraak. Wij helpen je graag met jouw bedrijf, diensten of producten op een goede manier te presenteren op internet.

Alles begint met een goede basis

1. Kies voor betrouwbare webhosting

De snelheid van een website is erg belangrijk en webhosting is daar een essentieel onderdeel van. Een uitgebreide en veelbezochte webshop heeft meer performance nodig dan een eenvoudige webpagina. Wij helpen en adviseren bij het kiezen van een passend webhostingpakket  voor uw website. Dit kan op één van onze eigen cloud servers of bij een geschikte hostingprovider naar keuze.

2. Software waar je op kan bouwen

Een CMS (Content Management Systeem) is vandaag de dag de norm. Wij maken gebruik van WordPress, een bijzonder krachtige en gebruikersvriendelijke CMS in combinatie met een zeer uitgebreide premium thema met visuele editor. Hiermee zijn we flexibel om voor elke website weer een uniek design neer te zetten.

3. Veiligheid vanaf het begin

Naast betrouwbare webhosting en dagelijkse backups beveiligen wij alle websites vanaf de installatie met een aantal belangrijke zaken. De kans op onzuiverheden wordt zo drastisch verminderd. Daarnaast houden wij de CMS, Thema’s & Plugins up to date en bij problemen zorgt het beveiligingssysteem voor notificaties zodat we direct actie kunnen ondernemen.

4. SSL Certificaat (bij ons gratis)

Het groene ‘slotje’ en https:// in de adresbalk staat betrouwbaar. SSL zorgt er namelijk voor dat gegevens die je invult bij een website versleuteld worden verzonden. Indien deze informatie dan onderschept zou worden kan de inhoud niet worden gelezen. Geef je bezoekers ook het vertrouwen en vraag vandaag nog een SSL certificaat aan. Wij kunnen je verder informeren plus de aanvraag en activatie op de website verzorgen, een standaard certificaat is bij ons gratis.

5. Goed zichtbaar op pc, tablet & mobiel

De website moet goed zichtbaar zijn op diverse maten desktop schermen, tablets en smartphones. Door de website ‘responsive’ te maken schalen alle onderdelen van de website netjes mee met de schermresolutie van de bezoeker. Hierdoor blijft de website op alle apparaten overzichtelijk, de teksten vallen niet buiten het scherm en zijn goed leesbaar.

6. Snelheid, snelheid, snelheid…

Het is van groot belang dat de website snel laad. Het liefst binnen 1 seconde maar zeker onder de 3 seconden. Hoe langzamer een website laad hoe sneller een bezoeker al weg klikt voordat de pagina in beeld is. Bij nieuwe websites houden wij hier al rekening mee tijdens het bouwen. Voor bestaande websites kunnen we een analyse maken op welke punten deze is te verbeteren.

Zullen wij het voor je regelen?

Neem eens contact op voor een afspraak

Een adviesgesprek is bij ons altijd gratis en geheel vrijblijvend